Topresultaten degen dames cadetten in Genève

Delen op ...

15.10.2016 20:18
(reacties: 0)

Top resultaat!!!

Vorig weekend was er in Zwitserland, Genève een internationaal selectietoernooi waar de meisjes een selectie konden behalen voor het Europees kampioenschap of zelfs het wereldkampioenschap.
Zaterdag was het zover en stonden Axelle en Emma vastberaden, maar toch een tikkeltje nerveus op het toernooi. Het toernooi begon goed met in de voorrondes voor Axelle 4 winsten en 1 verlies en voor Emma 3 winsten en 2 verliezen, hierdoor plaatsten ze zich allebei vlot voor de 2de voorronde.
De 2de voorronde bepaalde hoe dat ze zouden staan in het algemeen klassement voor de uitschakeling.
Emma won alles, behalve 1 en won van de uiteindelijke winnaarres en Europese nummer 1 in deze voorronde.
Axelle won al haar matchen en zo begon het duo goed aan de uitschakeling.
Axelle en Emma wonnen beide hun eerste uitschakeling en mochten door naar de t32 wat betekende dat ze een norm hadden voor hun selectie voor het EK!
Axelle ging vlot door de 32, maar Emma schoot juist tekort en verloor haar match met 15-14 en eindigde zo, toch wat teleurgesteld, op een 19de plaats.
Voor Axelle was het avontuur nog niet gedaan. Ze ging vlot door de t16 en dan de t8, het leek alsof ze niet meer te stoppen was!
In de halve finale moest ze dan toch de duimen leggen tegen de uiteindelijke winnaarres en nummer 1 van Europa, Loit. Ze heeft de Estse het helemaal niet makkelijk gemaakt en verloor nipt met 15-14 en belande zo op een prachtige 3de plaats.
Een mooi begin voor de meisjes.

Lara.

Ga terug

Reactie toevoegen